Deelauto

Vanaf maandag 1 april is Amber (www.driveamber.com) ook beschikbaar op het Hanzeplein in Zwolle. Onderstaand vind je alle nodige informatie, zodat je jezelf kan registreren en in kan stappen!

Wie is Amber?

Amber staat voor duurzame deelmobiliteit. Met een vloot van 100% elektrische auto’s bieden wij jou altijd de garantie op mobiliteit. Met de Amber app reserveer en ontgrendel je jouw Amber.

Hoe kan ik me registreren voor de app?

Om te registreren ga je eerst naar het registratieformulier. Je krijgt dan het verzoek om je zakelijke mailadres te bevestigen en je afdeling en kostenplaatsnummer in te vullen. Nadat het account is geactiveerd, ontvang je een welkomstmail. Vervolgens download je de Amber app, hierin vul je je persoonlijke gegevens in en upload je je rijbewijs. Vervolgens stap je in en rijd je weg! Zo snel gaat het.

Hoe werkt de app?

Met de app reserveer je een Amber. Je geeft bij het reserveren aan vanaf welke hub je wilt vertrekken, bij welke hub je de auto terugzet en wat eventuele tussenstops zijn. Ook vul je in of de rit die je gaat maken zakelijk of privé is. Wanneer je reservering bevestigd is, ontgrendel je de auto met de app op je telefoon en kun je wegrijden! Dankzij software die werkt met Artificial Intelligence garanderen we dat er altijd een auto voor je aanwezig is als je die nodig hebt.

Hoeveel kost het?

Amber is pay-as-you-go. Je betaalt voor wat je gebruikt. De tarieven voor auto's bedragen: €0,25 per rijminuut en €0,10 cent per parkeerminuut (buiten een hub). Parkeren op een hub is altijd gratis. De elektriciteit en verzekering is inbegrepen. Alles wordt geregeld voor je en er zijn geen vaste kosten. Van 18.00 tot 8.00 uur en in de weekenden is parkeren buiten een hub helemaal gratis.

Zakelijk en privé gebruik

Je mag de auto’s ook gebruiken voor privédoeleinden of woon-werk verkeer, deze kosten zijn in tegenstelling tot de zakelijke ritten wel voor eigen rekening en risico. Het eigen risico bedraagt €200,-. Wanneer je een auto mee naar huis neemt om vervolgens de volgende ochtend direct naar een afspraak te gaan, valt dit ook onder zakelijk verkeer. Wanneer je een auto ’s avonds meeneemt voor een boodschap is dit natuurlijk privé. Ook wanneer je Amber gebruikt voor enkel woon-werk verkeer, zonder afspraak, valt dit onder privégebruik.

Waarom Amberen?

Wij geloven in een wereld met minder CO2 uitstoot en minder stilstaande auto’s. Daar maken we ons sterk voor. Wist je dat de meeste auto’s slechts 1 uur per dag gebruikt worden? En dat 80% van de auto’s, 90% van de tijd stil staan. Wat een verspilling van grondstoffen, geld en openbare ruimtes. Bedenk eens wat we met al die parkeerplaatsen kunnen doen! Bij Amber werken we aan een revolutie. We zien het als onze opdracht om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van onze deelmobiliteit. Wanneer stap jij in?

Heb je nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met support@driveamber.com of

+31 85 301 1513. Of kijk eens naar onze algemene FAQ.